15 români, membri ai unei grupări infracționale, arestați după ce au fost găsiţi vinovaţi de fraudă, spălare de bani şi furt de identitate în Statele Unite.
Cei 15 români, membri ai unei grupări infracționale, sunt acuzați de Oficialii Departamentului AMERICAN de Justiţie că au comis mai multe fraude și au păcălit cetățenii americani, ajungând până la furt de identitate, potrivit Antena 1.
Gruparea, condusă de patronul unei spălătorii auto din București, vindea în mare parte mașini.
Banii pe care îi făceau erau convertiți în Bitcoin, apoi aduși în România pe diverse filiere financiare, ulterior reconvertiți în moneda curentă.
Unul dintre membri a reușit să converteasă bani furați în valoare de 1.8 milioane de dolari.
Activitatea era desfășurată în cea mai mare parte din Alexandria.
Toți cei 15 români urmează să fie judecați la instanțe din SUA.
Infractorii informatici încearcă să atace bazele de date și să cripteze informații vitale pentru tratarea pacienților.
Un atac informatic asupra unui spital de boli infecțioase, spre exemplu, ar putea să aibă consecințe grave.
Dacă bazele de date în care sunt stocate informațiile cu privire la tratamentul pe care medicii îl administrează acestor pacienti sunt compromise, cei aflați în ATI ar putea să moară. Orarul de administrare și cantitatea de medicamente necesare sunt stocate pe acele computere vizate de infractorii informatici.
Dacă atacul are succes, atunci toate datele sunt blocate, iar pentru deblocare se cer sume mari de bani, scrie Ciprian Istrate, expert în securitate cibernetică”.
Echipele de campanie ale lui Donald Trump și Joe Biden au fost ținte ale hackerilorHackeri sprijiniți de statul chinez au lansat atacuri la adresa membrilor echipei de campanie a candidatului la președinția Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat joi un oficial din domeniul securității cibernetice de la Google.